Ras Info


De West Highland White Terrier ook wel Westie genoemd.

 

De West Highland White Terriër is een kleine, stevig gebouwde hond.

 

Zijn schofthoogte is ca. 28 cm en zijn gewicht 7 à 8 kg. Zijn vacht bestaat uit twee soorten haar: een ruwe en harde bovenvacht met een zachte, kortharige ondervacht. De vacht mag niet te vaak gewassen worden omdat dit de vacht sluik maakt. Een hond die vuil is geworden kunt u beter schoonborstelen als de vacht weer droog is.

 

De vacht van de Westie moet om de ca 8 weken uitgetrimd worden. Aard Het is een levendige, speelse, onverschrokken en waakse hond. Vrolijk, alert, extravert, slim, vindingrijk, trouw aan zijn baas (en anderen, is een allemandsvriend) maar ook eigenwijs, volhardend en zelfstandig.

 

Een echte terriër dus. Een Westie heeft heel veel zelfvertrouwen en is niet snel ergens van onder de indruk. Opvoeding Door het ongecompliceerde en vrolijke karakter is men geneigd hem veel toe te geven. Een correctie af en toe is toch zeker gewenst.

 

De West Highland White Terriër kan soms erg vasthoudend zijn als het om ondeugende streken gaat, maar blijf altijd consequent en laat u niet verleiden. Sociaal De Westie kan meestal goed opschieten met soortgenoten en het zijn prima speelkameraadjes voor kinderen, ze kunnen tegen een stootje!

 

Dit ras moet wel op jonge leeftijd geleerd worden met katten om te gaan, anders gaan ze er later achteraan jagen.

 

Sommige kunnen wat dominant zijn, maar dat is sterk afhankelijk van de manier waarop de hond gesocialiseerd is.

 

Beweging en spel De West Highland White Terriër is dol op stoeien, ravotten en balspelletjes.

 

Ze hebben veel beweging nodig en ze hebben de neiging tot graven om bijvoorbeeld uit de tuin te kunnen ontsnappen en aan de wandel te gaan.

 

Zorg voor een goede afrastering.

 

Hoewel al in het begin van de 20e eeuw de eerste westies naar West-Europa werden geexporteerd, werd hij pas in de jaren 70 door liefhebbers in Nederland en Belgie echt in hun hart gesloten.

 

Afgunstige liefhebbers bestempelden de westie al gauw tot een modehondje.

 

Dat deed echter niets af aan zijn aantrekkelijke uiterlijk en vooral aan zijn beslist fantastische karakter.

 

Als je op het uiterlijk afgaat, is de Westie een zeer aantrekkelijke hond: met zijn witte pakje, zijn zwarte neus en nageltjes en de brutale donkere oogjes, het borstelige kopje, met de puntige oortjes en het parmantig rechtop gedragen staartje,